Newbie driven up the wall

Neil Hollis neil@pharisees.demon.co.uk
Fri Jan 31 22:32:22 UTC 2003


I hope someone out there can help me with this one....

Running RedHat 7.1
Sendmail 8.12.7
Milter's are enabled

Basically having got fed up to the back teath with spam have decided to 
install something to bounce it (hence where I come in with DCC)

Compiled dccm, no probs all installed fine
Added in the calls from sendmail, all worked fine, no errors from sendmail

Having said all that I'm not seeing any X-DCC headers in any e-mails (even
some that come back as bulk when I plug them through the tester on the DCC
web pages.

I'm using a 'stock' dcc_conf file - info from cdcc shows

cdcc map> info
# 01/31/03 22:26:43 GMT  /usr/local/dcc/map
# Will re-resolve names after 23:45:59
#  430.29 ms chosen delay  8 total addresses  7 working
IPv6 off

dcc.dcc-servers.net,-      RTT+0 ms    anon
#   153.19.44.233,-        coral.ely.pg.gda.pl        WEiAPG server-ID 1072
#      50% of  2 requests ok  905.76+0 ms RTT           73 ms queue wait
#   192.188.61.3,-         calcite.rhyolite.com       Rhyolite server-ID 101
#      33% of  3 requests ok 1495.65+0 ms RTT           50 ms queue wait
#   203.147.165.193,-      bne609lc.server-web.com    MessageCare server-ID
1108
#     100% of  2 requests ok  571.36+0 ms RTT           54 ms queue wait
#   206.169.162.65,-                                  servers server-ID 1049
#     100% of  2 requests ok  505.71+0 ms RTT           83 ms queue wait
# * 207.8.219.218,-        irc-ssl.sackheads.org      sackHeads server-ID 1012
#     100% of  2 requests ok  430.29+0 ms RTT           78 ms queue wait
#   216.68.107.162,-       gypsy.xactcommerce.com     XactSystems server-ID
1083
#     100% of  2 requests ok  479.47+0 ms RTT           98 ms queue wait
#   216.158.54.131,-       ns1.etherboy.com           Etherboy server-ID 1002
#     100% of  2 requests ok  456.89+0 ms RTT           50 ms queue wait 

localhost,-                RTT-1000 ms  32768 3196341644x337
#   127.0.0.1,-            localhost
#      not answering

The mail log looks like this - so it seems to talk to dcc

Jan 31 22:09:55 pluto sendmail[19680]: NOQUEUE: connect from localhost
[127.0.0.1]
Jan 31 22:09:55 pluto sendmail[19680]: h0VM9tO9019680: Milter (dcc): init
success to negotiate
Jan 31 22:09:55 pluto sendmail[19680]: h0VM9tO9019680: Milter: connect to
filters
Jan 31 22:09:56 pluto sendmail[19680]: h0VM9tOA019680:
from=<dcc-admin@rhyolite.com>, size=2309, class=-60, nrcpts=1,
msgid=<200301312205.h0VM50G4015910@calcite.rhyolite.com>, proto=ESMTP,
daemon=MTA, relay=localhost [127.0.0.1]
Jan 31 22:09:56 pluto sendmail[19680]: h0VM9tOA019680: Milter accept: message
Jan 31 22:09:56 pluto sendmail[19682]: h0VM9tOA019680:
to=<neil@pharisees.demon.co.uk>, delay=00:00:00, xdelay=00:00:00,
mailer=local, pri=140485, dsn=2.0.0, stat=Sent
Jan 31 22:09:56 pluto sendmail[19682]: h0VM9tOA019680: done; delay=00:00:00,
ntries=1 

Unfortuantly I'm on the end of a dial-up - will I have problems id dcc tried
to do something when I'm not connected (check the servers)? Have tried 
connecting to net, starting dccm, sending a test mail (that leaves the linux
server and comes back in again) without disconnecting from net and still no
X-DCC header lines. Due to my virus scanner it's always 'localhost' that 
connects to sendmail (don't ask!), so I've removed the white listing of 
IP localhost

Any help / ideas / pointers would be appreciated since if I get this working
there is a long list of people waiting to use this!

Cheers

Neil




More information about the DCC mailing list

Contact vjs@rhyolite.com by mail or use the form.